Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Z czego jest wykonany zlew tzn chodzi mi o dokładną nazwę tego materiału.W odcinku 13 podczas procesu sądowego Kuśmidra i Krashana pada ta fajna nazwa z ust mecenasa Kusmidra.
Jeżeli ktoś dokładnie zna się urządzeniach sanitarnych i na powłokach ceramicznych i wie jaki to syntetyk to proszę o odpowiedz ,bo od wtorku biję sie z myslami jaka to była nazwa. Coś ,jakoś poli -ceramiczna -nie !!!
Kto wie niech powie,
Pozdrawiam
nawet nie wiem o czym mowisz szczerze sie przyznam... widac malo istotny detal ze nie zauwazylem tego
Pewnie chodzi Ci o PORCELIT :-)W sadzie mecenas Brok cytowal "osad na sciankach porcelitu skladal sie w 80%z cukru pudru.Sladow narkotykow nie stwierdzono..."
Tak-masz racje WPT 1313 !!! To własnie ta nazwa mi utknęła na końcu pamięci. No,no swoją drogą nie wiedziałem ,że są tacy Zmienniko-maniacy co całe 15 odcinków na pamieć znają!!Bravo!!
To jest jeden z najlepszych polskich seriali wszech czasów w hierarchii ważności ulokował bym go na 2 miejscu zaraz za Domem.Potem 4 Pancerni,Alternatywy,,,....a zresztą zapraszam do nowego tematu pt. "Top 10 polskich seriali".
To były seriale prawdziwe nie to co teraz te współczesne ścierwa.Mieczysława Hryniewicz to był prawdziwy aktor a nie to co teraz sie porobiło żeby jakichs gówniarzy Mroczków (to juz wole Mroczkowskiego he ,he )czy Cichopek lansowac na gwiazdy !!$@%$#^^%$*&*&
Polsko dokąd Ty zmierzasz!Bój się Boga! Koniec świata !!
Masz racje! Pomijajac wspolczesnych aktorow, oczywiscie nie skreslal bym ich wszystkich ale jesli chodzi o filmy to mysle ze glowny problem to poprostu brak kasy i niski poziom wrazliwosci rezyserow na otaczajaca nas rzeczywistosc.
Wiekszosc zdjec do wspolczesnych seriali jest krecona w atelier (halach zdjeciowych) a naprawde niewiele w plenerze.Wspolczesny serial ma podtrzymac widza na duchu pokazujac mu ze jego problemy nie sa najwieksze bo serialowy "Mroczek" ma je jeszcze wieksze...Realistycznosc serialu polegala na tym ze akcja i przygody bohaterow mialy miejsce wsrod nas , na zewnatrz.Milo wspominam serial "W Labiryncie"mimo ze obejrzalem go po latach bo jak byl krecony to mialem 8 lat.