Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
fajne melodie to te z Podrózy Sentymentalnej na końcu gdy Jacek mówi o tym pierścieniu z insurekcji, z Safari gdy wjechali do Krakowa i ogólnie po drodze gdy już zatankowali, melodia z pieniędzmi, i ta zajebista z magnetofonu jak Barewicz wrócił z granicy, gdy Jacek czeka na przesłuchanie w sądzie, gdy jadą koło cementowni Nowiny i gdy jadą pod helikopterem rolniczym Mi-2 i gdy ruszają w pogoń za ekspresem do Kutna i gdy rozpoczyna się holowanie mietka
ulubiona melodia (ex equo):
01.Nazwana już wyżej ''melodią z gwizdaniem'' jednak z dodatkiem analogowych drum'ów: werbla/tom-tom'ów.
Pojawia się ona gdy dochodzi do wymiany ''dar przyjażni za coś do żarcia'' miedzy Ksywą (J.Kobuszewski)
a chłopcem mieszkającym piętro niżej. (Odcinek 15: Nasz najdroższy)
02.Melodia ,która towarzyszy scenie ''obchnięcia'' kołpaków samochodowych przez Wiesia
(A.Barciś) Jackowi (M.Hryniewicz) w czasie jego postoju przed hotelem Metropol. (Odcinek 2: Ostatni kurs)
Ostatnio edytowany przez Lxs (26-05-2007 17:47:54)
Qrcze, strasznie intryguje mnie taka rzecz - że często jako ulubione melodie wymieniacie melodie z konkretnych scen (tak jakby dana melodia pojawiała się tylko w tym momencie filmu), podczas gdy jest to tylko 1 z kilkudziesięciu wariantów melodii przewijającej się przez cały film (tak jak np. pkt 2 przedmówcy).
mi się podoba ulubiona piosenka JANKA. 10 i 12 odcinek. kwestia czasu
scorpio44 :
Qrcze, strasznie intryguje mnie taka rzecz - że często jako ulubione melodie wymieniacie melodie z konkretnych scen (tak jakby dana melodia pojawiała się tylko w tym momencie filmu), podczas gdy jest to tylko 1 z kilkudziesięciu wariantów melodii przewijającej się przez cały film (tak jak np. pkt 2 przedmówcy).
A nie do końca tak jest. Oszem te fragmenty mają taką samą melodię ale są nieco inaczej zaaranżowane mają inne ozdobniki tempo i barwy. Wsłuchaj się i porównaj. Ewidentnie Gintrowski grał to pod konkretne sceny.
Ja najbardziej lubię melodię z pierwszego odcinka po czołówce i tą jak Kuśmider i Kraschan porwali fiata.
A zresztą wszystkie są fajne.
Ostatnio edytowany przez YACEK (22-10-2008 14:49:07)
YACEK :
te fragmenty mają taką samą melodię ale są nieco inaczej zaaranżowane mają inne ozdobniki tempo i barwy. Wsłuchaj się i porównaj. Ewidentnie Gintrowski grał to pod konkretne sceny.
Ależ to przecież oczywiste. To właśnie miałem na myśli, mówiąc o różnych wariantach jednej melodii. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to jedna MELODIA!
jednak moją najukochańszą melodią jest mało znana(wykorzystana bodajże tylko w odcinku 15stym) pochodząca z fragmentu w którym Kasia i Jacek pierwszy raz są w mieszkaniu o które walczyli przy Alternatywy jak Kasia biega po pokoju i krzyczy:"kurcze jakie to jest wielkie!" normalnie motyw bomba!;) trwa z dobre 45sek.potem pojawił się motyw charakt.z pocałunków,a wspomniany o mnie fragment o dziwo nie jest wariantem,inna melodia;)
Marek :
Ja najbardziej lubie muzyczkę, która się pojawia podczas "dolarów"
Ja także. Nie jest ładna,ale ma w sobie coś niepokojącego. A może to tylko moje odczucie,bo kobiety to przecież:"są delikatne i wrażliwe"
Taaaa........ może wpadniesz na herbatę? Posłuchamy sobie płyt.
Jeżeli herbata będzie dostatecznie mokra?
Nawet zaparzona wg. przepisu Koniuszkowej.
Hmmmm...Coś wspaniałego. To chyba przez ten nadmanganian potasu.
I słynną "Mazowszankę".
a ja myślałem, że słodzona miodkiem spod hotelu na Okęciu, co tak smakował Maniusiowi
To będzie taka herbata 3 w 1