Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
albo jak proba przed nakreceniem sceny
ja zauważyłam że jak Kasia z Jackiem wracają z Krakowa to wykorzystany jest kadr z odcinka "Krzyk ciszy"
ziemiadokwiatów :
ja zauważyłam że jak Kasia z Jackiem wracają z Krakowa to wykorzystany jest kadr z odcinka "Krzyk ciszy"
hah ja to juz baaaardzo dawno zauwazylem jak jeszcze bylem dzieciakiem i nie rozumeim czemu tak blyo... co do tego ich powrotu to dam jeszcze ciekawostke: otoz odcinek rozpoczyna sie w krakowie przejazdem ul. basztowa pod barbarkanem natomiast po chwili jada wzdluz placu matejki w strone wlasnie skrzyzowania basztowej/placu matejki tuz przy barbakanie, czyli znowu kolejnosc jest na owdrot
nie rozumeim czemu tak blyo
Oszczędność m. in. taśmy
fromthesecondside :
nie rozumeim czemu tak blyo
Oszczędność m. in. taśmy
i pewnie czasu :)
Te ujęcia z Krakowa w odwrotnej kolejności nie dały by się zmontować.
nie bardzo rozumiem o czym mowisz... przeciez wlasnie tak zmontowano, ze nie sa po kolei
Ostatnio edytowany przez WRC (19-04-2009 12:57:10)
Nie mówię o ulicach tylko o tym co widać na ujęciu.
Mówiono tu kiedyś o "wpadce" polegającej na tym, że podczas wycieczki z Barewiczem po Merca, w pewnym momencie widać mikrofon w miejscu dźwigni zmiany biegów. Chciałem zwrócić Waszą uwagę na II serię "39 i pół", odcinek gdzie Darek z Tomaszkiem jadą do Niedzicy szukać Ani. Początek ósmej minuty to scena gdzie Tomaszek prowadzi "Kazika", a Darek rozmawia przez komórę z Anią, ujęcie z drzwi pasażera, identycznie jak w "Zmiennikach". Zgadnijcie co wtedy widać obok zmiany biegów? :D
Ostatnio edytowany przez Pleban (26-04-2009 03:49:03)
Tak tak widziałem. To akurat jest jedyne optymalne miejsce w samochodzie na mikrofon.
nie wiem czy ktoś już o tym pisał
w odcinku 8 kiedy jacek dodaje gazu przed kontrolą radarową jackowi widać tylko jedną nogę
mruczek 102 :
w odcinku 8 kiedy jacek dodaje gazu przed kontrolą radarową jackowi widać tylko jedną nogę
Pewnie było kręcone na postoju! :)
Piorun :
mruczek 102 :
w odcinku 8 kiedy jacek dodaje gazu przed kontrolą radarową jackowi widać tylko jedną nogęPewnie było kręcone na postoju! :)
Normalny filmowy myk... W końcu jak by miał tam obie nogi to to lewą kończyną zasłonił by kamerę.
Ostatnio edytowany przez YACEK (23-05-2009 22:33:32)
Cześć,
nie wiem czy było o tym ale w odc 11. opalająca się na planie filmowym sekretarka ekipy ma bardzo krótkie włosy, a w odc. 12stym już zdecydowanie długie :)
Pozdr
mi sie wydaje, ze to zupelnie inna osoba, ale moze sie myle, jezlie tak to ewidentnie wpadka co innego gdyby bylo na odwrot tzn. w pozniejszym odcinki by miala krotkie to nie byloby to niemozliwe
Bo scena z opalaniem była dokręcona już po zakończeniu zdjęć. Jacek ma tam nawet perukę, bo już wtedy miał krótsze włosy. Było tu o tym parę razy.
A podglądaczem jest prawdziwy syn Barei.
Co fachowcy, to fachowcy! Dzięki za wyjaśnienia:)
Zauwazyłem jeszcze że na lotnisku gdy Kłusek wraca z Bangkoku z grzybkami w kolejce do odprawy stoi ten sam uśmiechnięty hindus, któremu kilka odcinków dalej przerażony kontrolą Krashan mówi że chcem siusiu... Pewnie kręcono jedną scenę po drugiej.
Pozdrawiam:)
Też to zauważyłem :) Jeśli chodzi o sceny kręcone na lotnisku, to warto zwrócić uwagę na maszyny naszego wspaniałego narodowego przewoźnika jakim jest LOT :) Są to przecież IŁ-y 62M.
Ostatnio edytowany przez Piorun (01-06-2009 22:40:22)
kredytmm :
Zauwazyłem jeszcze że na lotnisku gdy Kłusek wraca z Bangkoku z grzybkami w kolejce do odprawy stoi ten sam uśmiechnięty hindus, któremu kilka odcinków dalej przerażony kontrolą Krashan mówi że chcem siusiu... Pewnie kręcono jedną scenę po drugiej.
...oraz śpiewa w telewizorze zamiast Rawicza w teatrze TV :) Na końcu V odcinka oczywiście.
Ostatnio edytowany przez Pleban (02-06-2009 02:43:36)
odcinek 13
-kto prowadzi samochód gdy jacek mówi widzę że jesteście przestępcami ściganymi przez prawo skoro jedną ręke ma na ramieniu kuśmidra a drugą na głowie krashana
-gdy Borkowski zaczyna składać zeznania dowody rzeczowe czyli: but krashana czapka kuśmidra itd. są porozrzucane jednak gdy zeznaje jacek po jego słowach broniłem własnej skóry jest ujęcie na adwokat broka i widać że są już poukładane w rządku
odcinek 8
-gdy prawdziwy marian koniuszko pos woich popisach podjeżdza pod swój domek taśma jest przyśpieszona co widać w tle po szybko idącej babci
Pleban :
kredytmm :
Zauwazyłem jeszcze że na lotnisku gdy Kłusek wraca z Bangkoku z grzybkami w kolejce do odprawy stoi ten sam uśmiechnięty hindus, któremu kilka odcinków dalej przerażony kontrolą Krashan mówi że chcem siusiu... Pewnie kręcono jedną scenę po drugiej....oraz śpiewa w telewizorze zamiast Rawicza w teatrze TV :) Na końcu V odcinka oczywiście.
Zartujesz!!!
NAprawde???????????????
Nie mam mozliwosci zobaczenia tego teraz, ale jezeli tak jest to BOMBA :-)
mruczek 102 :
odcinek 13
-kto prowadzi samochód gdy jacek mówi widzę że jesteście przestępcami ściganymi przez prawo skoro jedną ręke ma na ramieniu kuśmidra a drugą na głowie krashana
Samochód prowadzi laweta :) Wydaje mi się, że cała ta sekwencja była tak nakręcona. Oprócz ujęć zewnętrznych oczywiście.
Kier.Prod.T.Garwanko :
Pleban :
...oraz śpiewa w telewizorze zamiast Rawicza w teatrze TV :) Na końcu V odcinka oczywiście.
Zartujesz!!!
NAprawde???????????????
Nie mam mozliwosci zobaczenia tego teraz, ale jezeli tak jest to BOMBA :-)
Dawno nie oglądałem, ale pamiętam, że specjalnie porównywałem i jednak to raczej on :)
Potwierdzenie:
http://www.youtube.com/watch?v=y38bh1f- … re=related od 04:04 do 04:24 minuty
To napewno ta sama osoba.
Ostatnio edytowany przez Ceglarek (04-06-2009 14:21:17)
Klyknij aby powiększyć miniaturkie!
Wydaje mi się, że już ktoś gdzieś o tym wspominał.
Przy okazji zapodaje jeszcze taką teorię.
Klyknij aby powiększyć miniaturkie!
Prawdopodobnie koleś od świetnych dowcipów i malowany murzyn w mieszkaniu u docenta Malinowskiego to ten sam człowiek.
Ostatnio edytowany przez YACEK (04-06-2009 14:53:52)