Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
sluchajcie ostatnio jak bylem w polsce na slasku to przejezdzajac przez jedna wioske niedaleko kuzni raciborskiej zobaczylem pod wielka zaspa duzego fiata w koncu za 3 razem zebralem sie na odwage i poszlem tam i gadalem z wlascicielem otym wozie powiedzial mi ze jest on do oddania gdyrz juz jes sporo rzeczy w nim rozkradzione, ja z checia bym sie nim zaopiekowal ale niestety nieporusza sie on o wlasnych silach a niemialem lawety zeby go do niemiec ciagnac, obawiam sie ze on tam "zginie" jak wiele innych fiatow.
wiec apeluje do fanow tej marki ktorzy mieszkaja gdzies w tamtych okolicach niech go ktos wezmie i sie nim zaopiekuje
:] Zgnije...taki już jego los! Te samochody odchodzą powoli z tego świata... podobnie jak to się dzieje z ludźmi.
[*] Amen
szkoda go bedzie, no ale jak juz napisaliscie niestety jest juz ich coraz mniej.
ostatnio znalazlem w moich okolicach dfa za 3,5 tys €
ale ten to raczej niezgnije
Niestety wszystkich Fiatów i Polonezów nie uratujemy a wielka szkoda. Mnie na przykład nie będzie stać na opłacanie i będzie problem z garażem bo nie zarabiam normalnie pieniędzy.
ja to bym z checia jakiegos df-ka zaodoptowal ale niestety tu ich prawie niema umnie a juz sie pojawia to kosztuja od 5tys€ wzwysz.
moze za rok jak sie do domku juz przeprowadze to se cos przyciagne z polski pozyjemy zobaczymy
Zapraszamy na allegro. :)
kupic latwo ale jak go tu sciagnac?
ruszac w trase nieznanym autem ktore ma pare lat na karku i dotego jeszcze takim nowo zakupionym o ktorym nic sie niewie to troche ryzykowne co nie?
Ja tak zawsze robie :o)
Jeszcze gorzej panikować przed faktem. Ja w ubiegłym roku ruszyłem w trasę właśnie takim "nowo zakupionym autem o którym nic nie wiedziałem". Jechałem normalnie i przejchałem 770km. wprost pod dom. Auto używane, z swoimi kilometrami na karku. A nawet gdybym stanął po środku drogi to są miliony rozwiązań, które przy uruchomieniu pomyślunku, własnej inwencji, i zdrowego rozsądku - są w stanie Cię wyratować z takiej opresji, chyba że wolisz usiąść na kamieniu i narzekać.
no narzekac to bym nienarzekal, kiedys mialem dfa z 86 roku wiec co nieo jeszcze pamietam, no to cza chyba zaczac szukac ale kupic to dopiero kupie w przyszlym roku bo niepodejrzewam bym wtym roku mial okazje pojechac do Polski. no ale zobaczymy
a taką ekspozycję mijam codziennie w drodze do fabryki... ciekawe co to za projekt??
Ostatnio edytowany przez ardiano (23-07-2009 11:31:16)
Piękna ekspozycja:). Szkoda, że coraz mniej tych samochodów
To z okazji święta policji.
Policji tęskno za Milicją.. Zapewne :)
"...bo wtedy bralo sie duzo kasy i nic sie nierobilo a teraz duzo roboty i kokosow z tego niema..."
Dokładnie!
znam paru policjantow ktorzy byli juz tez w MO i zchecia by wrucili do tamtych czasow gdzie ludzie wladze szanowali a nie pluli jej w twarz
xes :
znam paru policjantow ktorzy byli juz tez w MO i zchecia by wrucili do tamtych czasow gdzie ludzie wladze szanowali a nie pluli jej w twarz
Szanowali bo... się bali! PRL nie oszukujmy się był to kraj absolutnego bezprawia! Władza mogła zrobić Tobie wszystko!!! Nawet pozbawić Ciebie życia...
i tu sie moge zgodzic z Toba mam wujka ktory bylw milicji snajperem na slasku, jak byl rozkaz to sie niepytalo czemu ino cza bylo pif paf
Piorun :
xes :
Szanowali bo... się bali! PRL nie oszukujmy się był to kraj absolutnego bezprawia! Władza mogła zrobić Tobie wszystko!!! Nawet pozbawić Ciebie życia...
Tak tylko w naszym pięknym kraju gdzie teraz gnębienie wszystkiego co związane z Socjalizmem jest trendy i mało tego powielane na lekcjach WOSu czy Historii słyszysz hasło ZOMO czy MO myślisz tylko strajki , bicie krew , prześladowania itp. A milicja czy nawet ZOMO miało wielu bardzo porządnych ludzi w swoich szeregach , nie każdy kto służył w ZOMO był bojówkarzem , biegnących z pałką na robotników ... Mój wujek w 1987 chcąc uniknąc wojska i mieć więcej kasy poszedł do ZOMO na kierowcę Stara "lodówy" czy to do cholery znaczy że był złym człowiekiem i bezwzględnym człowiekiem , który potrafił tylko katować ? . Nie , on tylko dowoził tych cholernych trepów do celu i stał z boku . Wiele funkcjonariuszy ZOMO w jednostce miało w dupie swoją prace , jeżdzili nachochlowani Nysami od koszar do sklepu nikogo nie bijąc a biorąc za to pieniądze , ale niee w tych czasach "demokracji" trzeba wszystko tępić co zawiera w sobie PRL . Ja sam osobiście zostałem wyzwany na lekcji Wosu w liceum od "Komunisty" bo staram się dostrzegać także osiągnięcia tamtego okresu i nie rzucam hasłami "PRL to było gówno teraz mamy wolność" . To w jakim świetle się przedstawia PRL teraz , poprawiając sobie wizję Demokratycznego Państwa w oczach młodego pokolenia. Tutaj przyszłą wizję życia po PRLu przedstawił sam Pasikowski właśnie w "Psach" , palenie teczek żeby brudów po tym jak najmniej zostało skoro mieliśmy za zadanie utworzyć nowe państwo . Ale nasi nowi demokratyczni rządzący nie pozwolili na to i "teczki" stały się narzędziem w ich rękach mającym przedstawiać jak najgorszą wizję poprzedniego ustroju a na piedestale stawiać "ich" osiągnięcia. Sorry że przydługie ale takie jest moje zdanie . Mam 19lat , urodziłem się w 90 roku po przemianach ale bardzo interesuje mnie ta epoka i wbrew pozorom wiem o niej bardzo dużo. Było co było i po co do tego wracać ale taki widocznie już nasz naród , zamiast zając się budową nowego wolą rozgrzebywać stare :(
Te milicyjne wozy są świetnie utrzymane :)
Piorun :
No też to zauważyłem :) .Pozdrawiam Was Towarzyszu Piorun , Niech żyje nasz Zmiennikowy Kolektyw forumowy :)
TAXI 666 :
Piorun :
No też to zauważyłem :) .Pozdrawiam Was Towarzyszu Piorun , Niech żyje nasz Zmiennikowy Kolektyw forumowy :)
PRL był ZŁEM!!! Nigdy nie należy o tym zapominać !!!! :)
teraz nie lepiej oprócz paru rzeczy