Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Ja już znalazłem sobie kandydata na 1313 tylko pomarańczowego, niestety nie mam fotek i jak skończę mojego fso i komara to od razu zbieram forsę na 1313.
http://digart.img.digart.pl/data/img/vo … 767194.jpg
Wyszperane w necie.
No piękne cacko, choć nadgryzione zębem czasu. Mocno zaniedbany, ale przynajmniej już wiem, że niezbyt udana replika już gdzieś jeździła. Dobrze, że znalazłeś to zdjęcie bo przynajmniej mi uświadamia jak długa droga przede mną w budowaniu mojej repliki 13 13
Ostatnio edytowany przez Petter (20-08-2009 22:23:43)
YACEK :
http://digart.img.digart.pl/data/img/vol4/43/10/download/1767194.jpg
Wyszperane w necie.
Yacek skąd Ty bierzesz te wszystkie wspaniałe fotografie ?????? :o :)
Ten Fiat to szut! Wymaga solidnego remontu! Ale po remoncie to może być cacko!
Pozdrawiam Kolegę Paprocha! :)
no ale wlasnie wtakim stanie moglaby byc teraz TEORETYCZNIE orginalna 13 Jacka i Kasi
xes :
no ale wlasnie wtakim stanie moglaby byc teraz TEORETYCZNIE orginalna 13 Jacka i Kasi
W dużo gorszym...! Uwierz mi :)
Piorun :
xes :
Nie koniecznie!
Egzemplarze poniżej 83 roku starzeją się wolniej.
Ale to też zależy jak kto dba o samochód. Czy go starannie konserwuje na zimę, uzupełnia olej, garażuje...i nie ma znaczenia czy to samochód z pierwszej połowy lat 80 czy drugiej połowy lat 90...te drugie samochody widziałam niekiedy w gorszym stanie niż o tych, o których wspomniałam wcześniej.
A tak w ogóle to mi się przypomniało...pisałam o tym gdzie indziej ale widzę, że tu częściej zaglądacie ale do rzeczy czy może ktoś wie czy można gdzieś kupić taki breloczek do kluczy z logiem Shell, taki sam jaki mieli w Zmiennikach. Dodaję, że na allegro sprawdzałam i się nie spotkałam.
YACEK :
Piorun :
xes :
Nie koniecznie!
Egzemplarze poniżej 83 roku starzeją się wolniej.
hehe , Piorun pewnie ma na myśli zakatowanie aut na taryfie , czysto głupi stereotyp , jak który dba , tak ma :) .
TAXI 666 :
YACEK :
Piorun :
W dużo gorszym...! Uwierz mi :)Nie koniecznie!
Egzemplarze poniżej 83 roku starzeją się wolniej.hehe , Piorun pewnie ma na myśli zakatowanie aut na taryfie , czysto głupi stereotyp , jak który dba , tak ma :) .
Masz rację. Trzeba mieć litość dla swojego samochodu... a on na pewno będzie długo jeździł bezawaryjnie :)
Stasiek :
http://moto.allegro.pl/item715938374_zolty_fiat_125p_z_1979r.html
Niestety ten fiat wymaga olbrzymiego wkładu finansowego. Pojechałem po niego z lawetą bo byłem pewien, że będzie wymagał tylko kilku poprawek, ale jest gorzej niż myślałem. Blacha jest zdrowa, ale podłoga z lewej strony już do remontu i cały samochód do spasowania i do powtórnego malowania. Środek też nie za ciekawy choć idealny pod replikę 1313. Praktycznie trzeba go robić od zera bo nawet silnik mimo, że kręci to nie był już odpalany bardzo długo, poza tym ma chyba padniętą uszczelkę pod głowicą. Podsumowując to samochód dla grubego kozaka z grubym portfelem;)
PS. Pan który go sprzedaje jest wielkim fanem polskiej motoryzacji i posiada takiego samego już po renowacji. Samochód wygląda lepiej niż kiedy wyjechał z fabryki. Poza tym ma jeszcze osiem innym polskich samochodów jak polonez, fiat 126p, niektóre z ZEROWYM przebiegiem.
Petter :
Stasiek :
http://moto.allegro.pl/item715938374_zolty_fiat_125p_z_1979r.html
Niestety ten fiat wymaga olbrzymiego wkładu finansowego. Pojechałem po niego z lawetą bo byłem pewien, że będzie wymagał tylko kilku poprawek, ale jest gorzej niż myślałem. Blacha jest zdrowa, ale podłoga z lewej strony już do remontu i cały samochód do spasowania i do powtórnego malowania. Środek też nie za ciekawy choć idealny pod replikę 1313. Praktycznie trzeba go robić od zera bo nawet silnik mimo, że kręci to nie był już odpalany bardzo długo, poza tym ma chyba padniętą uszczelkę pod głowicą. Podsumowując to samochód dla grubego kozaka z grubym portfelem;)
PS. Pan który go sprzedaje jest wielkim fanem polskiej motoryzacji i posiada takiego samego już po renowacji. Samochód wygląda lepiej niż kiedy wyjechał z fabryki. Poza tym ma jeszcze osiem innym polskich samochodów jak polonez, fiat 126p, niektóre z ZEROWYM przebiegiem.
Prawdziwy Entuzjasta!!! Pozdrawiam!
Witam na forum! Nie mam grubego portfela ale kupiłem tego fiata...kolor L60 żonkil...jak go zobaczyłem to od razu wiedziałem że musi być z niego taksówka 1313:) Samochodzik już uruchomiony i za tydzień jedzie do "kosmetyczki". poprzedni właściciel nieumiejętnie go "konserwował" więc remont blacharski będzie od podstaw...gdyby ktoś miał namiar na jakieś gadżety taxi do tego auta to proszę o namiary...Będę informował o przebiegu prac...a na marginesie dodam, że dziś po raz pierwszy widziałem w Łodzi żółtego Fiata z logo WPT 1313. Jeśli jest na forum to pozdrawiam!
Ciekawe, ciekawe...
pan mastalerz :
Możemy dorzucić do fiacika magnetofon z epoki i puszczać muzyke z serialu, na kasetach oczywiście
W moim Fiacie jest radio SAFARI 5 w schowku mam wyciągnięte gniazdo takie jak do zapalniczki podłączam do niego TRANSMITER FM i mam mp3 w "safari"........ i lecą kawałeczki innymi z serialu.
Fajne rozwiązanie nierzucające się w oczy a efekt bardzo zadowalający.
Podpowiedzcie gdzie umieścić taksometr w Fiacie 125p - replice taksówki. Czy półka pod schowkiem to dobre miejsce ???
i jeszcze jedno pytanie może ktoś się orientuje jakich "radiostacji" używano wtedy w taksówkach także w tej 1313 ??? Jest w kilku odcinkach, że między innymi Jacek mówi do kierownicy...czy w jej okolice
Może ktoś zna nazwę takiej "radiostacji", może jakieś fotki ............
Szukam też anteny na szybę - kupie lub zamienię na starego koguta - sprawnego w bardzo dobrym stanie.
Taksometr nad półką po stronie pasażera.
Radiostacja to Radmor nie wiem jaki model ale podobnych używa się nadal na kolei. (Można kupić na Allegro za małe pieniądze ale nie radzę z takiego radyjka nadawać)
Jacek nie mówił do kierownicy tylko do mikrofonu umieszczonego w okolicy zegarów. (widać ten mikrofon w kilku ujęciach).
Dzięki YACEK kupiłem już Radmora tylko teraz kolejne pytanie gdzie go zainstalować ???
pod fotelem, przy tunelu środkowym ???
aaa i jeszcze coś szukam czcionki którą był wykonany napis WOLNA/ZAJĘTA i WYSIADAĆ OD STRONY CHODNIKA
może ktoś ma skan takiej plakietki albo jakieś zdjęcie ???
Pod fotelem oczywiście.
Tu masz link do wątku na temat radia
http://www.zmiennicy.com/forum/viewtopic.php?id=1404
Ostatnio edytowany przez YACEK (01-10-2009 15:17:10)
dzięki Yacku jak już dokończę środek to wstawię fotki
Czekamy!!!! :)
Mój Fiat, moja taksówka....... ;)
Wiem, że kolor jest nie taki !!!
Ostatnio edytowany przez zmiennik_bp (07-10-2009 16:16:24)
Fajnie to wyszło! Świetna robota! Jednak kolor... Chyba zrobimy zrzutę na przemalowanie i replika gotowa... :) Pozdrawiam!