Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Odcinek piąty (Safari), czas: 51:05. Taksówka rusza i rozjeżdża żywcem dwa gołębie. Naśmiewanie się z reżysera Poręby jedno, ale Bareja to człowiek swoich czasów tak czy siak i w sumie burak trochę. Nie jestem nadwrażliwy, od czasu do czasu spotykam gołębie przerobione na keczup na krakowskich ulicach, ale mnie trochę ubodła ta scena bo pokazuje, że buraczaność dotyczy często i wyśmiewanego i wyśmiewającego a od Zeitgeistu ucieczki nie ma.
Ludzie żywcem murują na strychach te "bardzo pożyteczne", czyste i schludne istoty, Murują wywietrzniki na poddaszach nowszych budynków, dzieci na wsiach strzelają do nich z wiatrówek, a Ty lamentujesz z powodu tych 2 szkodników ? Ok, to też żywe istoty, ale ich rozrodczość jest na poziomie ponadprzeciętnym (to już plaga a nie ozdoba obsranych ulic i zabytków), więc jakoś nadrobiły tą stratę.
Czy dla Ciebie każdy kto był/jest inny (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) niż większość społeczeństwa jest burakiem ? Bareja to nie "taki burak trochę". O zmarłych źle się nie mówi. Szczególnie o takich... No i nie przewidział tych 2 gołębi - prędkość jaką jechali nie była na tyle ogromna, żeby zdrowe jednostki nie zdążyły uciec.
Ostatnio edytowany przez yes2mike (10-10-2009 12:33:08)
Nie chciałbym być złośliwy, ale Twoja nowomowa kwalifikuje się żywcem do jakiegoś serialu o absurdach. Jakichkolwiek, niekoniecznie peerelowskich.
Nie lamentuję z powodu dwóch gołębi. Nie lubię tylko pomników i jako miłośnik a wręcz sympatyk gołębi lubię czasem na pomniki narobić, żeby ich pamięci nie zamordowała zgnuśniała czystość.
Cenzuro wkrocz!
Zastanawiam się, gdzie o tej porze roku znajdujesz grzyby, które działają aż tak brutalnie na psychikę.
Piszesz, że nie lamentujesz. A przeczytaj swoje słowa oczami osoby trzeciej. Oczywiście te,j która nie najadła się do nieprzytomności dziwnych grzybków-halucypków...
Forum schodzi na psy...
Na szczęście większość nie dała się sprowokować...
yes2mike :
Zastanawiam się, gdzie o tej porze roku znajdujesz grzyby, które działają aż tak brutalnie na psychikę.
Piszesz, że nie lamentujesz. A przeczytaj swoje słowa oczami osoby trzeciej. Oczywiście te,j która nie najadła się do nieprzytomności dziwnych grzybków-halucypków...
---
Wlasnie teraz zbiera sie halucynogenne grzybki :o)
Guybrush :
Odcinek piąty (Safari), czas: 51:05. Taksówka rusza i rozjeżdża żywcem dwa gołębie. Naśmiewanie się z reżysera Poręby jedno, ale Bareja to człowiek swoich czasów tak czy siak i w sumie burak trochę. Nie jestem nadwrażliwy, od czasu do czasu spotykam gołębie przerobione na keczup na krakowskich ulicach, ale mnie trochę ubodła ta scena bo pokazuje, że buraczaność dotyczy często i wyśmiewanego i wyśmiewającego a od Zeitgeistu ucieczki nie ma.
koles ty uwazasz, ze one naprawde byly przejechane ??? no wezze !!! o tym to mozna by bylo tylko pomarzyc
Ten ktoś już się na forum nie pojawia więc luzik.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Rok temu rozdeptałem ślimaka. Będę potępiony na wieki.
Strony: 1