Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Jak w tytule.
Ostatnio edytowany przez Kier.Prod.T.Garwanko (28-04-2008 12:03:12)
Kier.Prod.T.Garwanko :
Jak w tytule.
WRC - masz zakaz pisania w tym watku!
dajcie sobie buzi i nie kłóćta się, zgoda niech będzie, zgoda :)
niby czemu mam zakaz jak akurat mam o co zapytac ??? no bez sensu
pewnie to tez mi skasuje ktos
Ostatnio edytowany przez WRC (21-04-2008 21:56:17)
Artur Barciś sam chyba nie zna odpowiedzi z tego co pamiętam ale zapytać można poraz kolejny - kogo grał w Dekalogu, może jako dojrzalszy człowiek odkrył coś nowego w tej roli ?
Który odcinek Miodowych Lat podoba mu się najbardziej ? Bo mnie "Rodzina patologiczna" i "Kuzguwu" ;)
Wszystko o wbijaniu gwoździa Tulipanowi w stopę. Co i jak, noga z czego była itp :)
Jak dostał kapustą w głowę w Zmiennikach to bolało ?
O właśnie, ta nieszczęsna noga Tulipana zawsze mnie intrygowała :) Chociaż tam chyba widać tylko zbliżenie na stopę. Mógł być pusty but wypełniony np. gazetami i troche farby...
Czy długo ćwiczył w "Tulipanie" wbijanie tego gwoździa w stół. Widać, że scena była robiona jednym ciągiem, czyli żadnych szachrajstw :) I podziękujcie mu przy okazji jeszcze raz za fotkę z autografem - Marcin z Montrealu :)
Co do Dekalogu to Barciś grał w nim Kieślowskiego - to proste, zresztą już dawno się do tego przyznał.
Jeśli chodzi o pytania, to prosimy o pytania ad. Zmienników...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Personalny_Łukasik (22-04-2008 12:47:57)
Kieślowskiego ? Może posiadasz ten wywiad.
A co Zmienników jeszcze jedno pytanko, wyginanie drzwi 1313 - wszystko o kulisach tej sceny, czy ćwiczył najpierw na innym modelu, czy jakoś drzwi były dodatkowo zabezpieczone - np. zespawane - żeby faktycznie nie otworzył bo jakby otworzył cała scena poszłaby przecież do kosza itp.
Jordan :
A co Zmienników jeszcze jedno pytanko, wyginanie drzwi 1313 - wszystko o kulisach tej sceny, czy ćwiczył najpierw na innym modelu, czy jakoś drzwi były dodatkowo zabezpieczone - np. zespawane - żeby faktycznie nie otworzył bo jakby otworzył cała scena poszłaby przecież do kosza itp.
hah super pytanko tez myslalem o tym, ale zrezygnowalem
to ja mam jedno: czy nie bal sie ze go pszczola ugryzie jak mus siadala na ustach ???
Ostatnio edytowany przez WRC (22-04-2008 18:03:04)
Przecież nie zaczął dobierać się do zamka, to jak mogłyby się otworzyć? Choć w przypadku wyrobów peerelowskiego przemysłu wszystko jest możliwe…
czy nie bal sie ze go pszczola ugryzie jak mus siadala na ustach ???
A to nie była animowana, a nie prawdziwa?
Nawet jeśli była prawdziwa, to pszczoły żądlą dopiero, gdy poczują się niebezpiecznie — gdyby sobie stał spokojnie i nie wykonywał gwałtownych ruchów, nic by mu się nie stało. Najgorsze to właśnie bać się — pszczoła to wyczuje, jeszcze zrobi się jakiś głupi ruch i użre
Jordan :
Nie mam tego wywiadu, widziałem go pare lat temu jak dekalog lecial w TVP w kocham kino.
fromthesecondside :
Przecież nie zaczął dobierać się do zamka, to jak mogłyby się otworzyć? Choć w przypadku wyrobów peerelowskiego przemysłu wszystko jest możliwe…
czy nie bal sie ze go pszczola ugryzie jak mus siadala na ustach ???
A to nie była animowana, a nie prawdziwa?
Nawet jeśli była prawdziwa, to pszczoły żądlą dopiero, gdy poczują się niebezpiecznie — gdyby sobie stał spokojnie i nie wykonywał gwałtownych ruchów, nic by mu się nie stało. Najgorsze to właśnie bać się — pszczoła to wyczuje, jeszcze zrobi się jakiś głupi ruch i użre
nie wiesz ??? przeciez animowane byly tylko przy ulu jak byly w roju atakujace gliniarza
Personalny_Łukasik :
Jordan :
Nie mam tego wywiadu, widziałem go pare lat temu jak dekalog lecial w TVP w kocham kino.
Ja pamiętam wywiad jak mówił że Kieślowski mu powiedział że sam nie wie kogo grał.
O to toczy się wieloletnia dyskusja.
Co do drzwi - fromthesecondside - to przecież nie panzer-auto, zresztą to były czasy kiedy samochody otwierało się łamakiem bez krzyku - aż dziw że Wiesio złodziejaszek nie znał tego patentu ;)
A może on nie chciał otwierać tylko wygiąć i ręką wyjąć pieniądze :D
.
Co do pszczoły, to pamiętam, że w tamtych czasach miałem plastikowego pająka w skali 1:1, kupionego w sklepie z artykułami papierniczymi :-) Może w filmie wykorzystano coś podobnego...
Aaaaa, zapomniałem napisać o musze - w śmiesznych rzeczach sprzedawali takie muchy - dla żartu wrzucało się potem do zupy itp. Może Bareja przywiózł takie muchy z Zachodu ?
.
Coś podobnego :> Ja również miałam pająka, tylko nie wiem czy o tym samym mówimy - mój pająk był duży, miał czarne futerko i nawet podskakiwał gdy naciskało się coś w rodzaju a la pompki :) Nie pamiętam już co się z nim stało, ale pamiętam jak kiedyś zrobiliśmy
kawał pani od matematyki a ta dała się nabrać że to prawdziwy :)
były jeszcze takie pająki z żelu jakiegoś... moczyło się toto w wodzie i rzucało na szybę a on tak fajnie z niej schodzi l na dół
Ja miałem innego pająka. Coś w rodzaju muchy, o której pisał Jordan, tzn. plastikowy i wielkości kapsla od piwa.
ardiano :
były jeszcze takie pająki z żelu jakiegoś... moczyło się toto w wodzie i rzucało na szybę a on tak fajnie z niej schodzi l na dół
Też miałem takiego pająka - ale potem wpadł mi za kaloryfer i się cały okleił kurzem i przestał działać :)
.
Witam!!!
Pytania zadajemy dzis do 20.00 potem trace dostep do netu. Jutro z rana widze sie z A. Barcisiem.
Pozdrawiam :-)
Ostatnio edytowany przez Kier.Prod.T.Garwanko (28-04-2008 12:02:08)
Takie małe qui pro quo ;)
Już po zawodach :)
Któtki, zwięzły i chyba wyczerpujący wywiad lada dzień trafi do netu.
Pozdros
Link do filmu ----> http://www.youtube.com/watch?v=POdt9DtzqRg
pzdr
p.Barciś dziwne wygląda z brodą....
Już oglądam materiał.Dzięki bardzo za wywiad
Hehehehe, Barciś trochę zdeprymowany waszą wiedzą operacyjną.
Ogólnie ok.
Jordan zauważyłam że w twoich wypowiedziach pobrzmiewa nowomowa charakterystyczna dla minionej epoki, a właściwie dla jej niechlubnych instytucji...